KAKO JE NASTAO BREND APRIVE

Priča kako je nastala Aprive kozmetika, hrvatski brend funkcionalne i ČISTE kozmetike

Od šume informacija i proizvoda, godinama, nisam uspijevala pronaći baš onu njegu koja će odgovarati mojoj mješovitoj, često reaktivnoj, dehidriranoj koži lica. Problemi, najčešće kao potkožni prištići, crvenilo, plikovi praćeni svrbežom, kao reakcija na industrijsku kozmetiku, uporno su se izmjenjivali. Bio je to uzaludan princip pokušaja i pogreški bez rezultata, a trajao je više od 20 godina, tijekom kojih sam isprobala različite proizvode – od skupih velikih imena do domaćih jeftinijih. Iscrpljena borbom za zdravu i lijepu kožu, odlučila sam se temeljito tome sama posvetiti!

Krenula sam u istraživanje i mnogo vremena sam provodila proučavajući sastojke, njihovo djelovanje, principe i načine njege kože. Bio je to višegodišnji izazov.

Funkcionirati, polučiti rezultat, ali svojim sastavom NE štetiti zdravlju kože, glasio je moj imperativ.

Okrenula sam se prirodi i dala joj povjerenje da nahrani i ozdravi moju kožu. Dugo sam koristila isključivo organsku kozmetiku. Sviđala mi se jer je zdrava. Ljubav prema zdravoj kozmetici proizašla je iz ljubavi prema sebi. Postalo mi je važno kakve proizvode nanosim na ovaj savršeni alat koji mi vjerno služi, moje tijelo. Bio je to rezultat dugogodišnjeg procesa, pomnog promatranja i osobnog rasta u kojem sam izabrala način na koji ću djelovati prema sebi i drugima, ali istovremeno… osvajala me i neka čarobna alkemija koju su unosile sve te zelene šarene bočice, ulja, kremice, sastavi i njegovo djelovanje. Sa svakog putovanja tražila sam domaće proizvođače kozmetike, pratila njihovo djelovanje i trag mirisa koji bi me svaki put nanovo odveo na mjesto u kojem sam boravila.

S druge strane, organskom kozmetikom nisam uspijevala postići onaj WOW brz i dugoročan efekt kakav sam postizala s kozmeceutičkom njegom. Obožavala sam rezultate, sjajne, zategnute kože kozmeceutičkih proizvoda, ali od njih sam odustala jer bi uvijek u sastavu pronašla neki od sastojaka koji bi mogao predstavljati rizik po zdravlje. Poneki učinkoviti kozmeceutici sadržavali su više prirodnih sastojaka od drugih, ali naposljetku, ipak kompromis nije bio postignut, upravo zbog sadržaja nekih od potencijalno štetnih sastojaka.

Pitala sam se zašto je tako teško pronaći taj pravi mix znanosti i prirode? Zar se ne može osmisliti proizvod koji će imati koncentraciju, moć i snagu aktivnih sastojaka kozmeceutike, biti sjedinjen s prirodnim, ali i formuliran bez sastojaka kao što su silikoni, parabeni, sintetski mirisi, boje itd? Upravo, moja frustracija zbog tog nedostatka, rodila je moju strast.

Odlučila sam slijediti osjećaj i pokrenuti vlastitu kozmetičku liniju koja će zadovoljiti baš to. Biti formulirana bez potencijalno štetnih sastojaka, sjediniti najbolje iz sinergije čovjeka (znanosti) i prirode, te dati brz, vidljiv rezultat! Pogotovo kada je riječ o naprednoj njezi kože, poput njege protiv starenja. I tako sam otkrila posao u kojem istinski uživam. Aprive je moja strast, moja kreativnost, ljubav, istovremeno i shvaćanje neograničenog iza pojavnog, moj odgovor i poruka da svjesno postojimo ako slijedimo svoju strast. Slijediti svoju strast jest jedino što trebamo činiti, kako bismo bili odlični u onom što radimo, te jedino tako bili u mogućnosti doprinijeti sebi i drugima.

Zajedno s timom vrhunskih stručnjaka stvorila sam brend koji sam prvo testirala na svojoj koži, a zatim ga poželjela ponuditi i drugima.

Vlasnica brenda Anita Mikulandra Švajger

Item added to cart.
0 items - 0,00