KAKO PEPTIDI U KOZMETICI DJELUJU NA LICE?

Prije nego se odlučite za tretman botoksom, isprobajte kremu s peptidima!

Peptidi u kozmetici sve su veći hit jer zaglađuju bore. Peptidi povećavaju elastičnost i ubrzavaju zacjeljivanje rana, a njihovo korištenje stimulira proizvodnju kolagena, opuštanje mišića i smanjenje bora. Ne samo da djeluju na odgađanje prvih znakova starenja, već pomažu i kod već oštećene kože.

Peptidi u kozmetici – zašto su važni?

U ranijim tekstovima objasnili smo malo poduže što su peptidi – skup aminokiselina, odnosno fragmenti proteina od kojih je građena naša koža, ali i naša tkiva.

Kolagen je najzastupljeniji protein u tijelu sastavljen od aminokiselina raspoređenih poput lanca. Za kolagen ste sigurno već čuli jer se koristi u različitim kremama i napitcima s ciljem postizanja zategnute kože mladenačkog izgleda.

Razgradnjom kolagena stvaraju se kratki segmenti aminokiselina, a peptidi su upravo ti kratki lanci aminokiselina koji šalju signal koži da matične stanice kože započnu s radom tj proizvodnjom kolagena, elastina i hijaluronske kiseline.

Odvijanjem tih procesa usporava se starenje kože, jer se potiče intenzivna obnova ključnih elemenata zaslužnih za mladenački izgled kože.

PEPTIDI U APRIVE KOZMETICI

Naša AgeLess obnavljajuća krema obogaćena je kompleksom od 3,2% peptida. Sastav čine peptidi matrikini – tripeptidi Pal-GHK i tetrapeptidi Pal GQPR te dipeptid karnozin. Znanstveno je dokazano da peptidi Pal-GHK i Pal GQPR stimuliraju sintezu kolagena, elastina, hijaluronske kiseline i fibronektina. Pospješuju proces ozdravljenja oštećenog tkiva, sudjeluju u regeneraciji, izgradnji i revitalizaciji kože. Djeluju u prevenciji starenja, te smanjenju postojećih bora, a koža postaje čvršća, glađe strukture, elastičnija.

Dipeptid karnozin, također aktivni sastojak AgeLess kreme, odavno se povezuje sa suzbijanjem starenja stanica, indukcijom učinaka pomlađivanja i zaštitom od skraćivanja telomera.

Znanstveno je dokazano da može odgoditi starenje jer posjeduje zamjetnu antiglikacijsku aktivnost. Glikacija je proces vezivanja molekula šećera koje se vežu na proteine kože, umrežavajući se u krutu strukturu, pa elastične molekule gube svoje osnovno svojstvo i funkcionalnost. Zbog tog procesa nastaju slobodni radikali koji oštećuju kolagen i elastin, što u konačnici rezultira pojavom bora na koži.

Prednosti peptida u kozmetici su brojne i iznimne zbog svoje potentnosti zaglađivanja bora, zatezanja obješene kože i hidratacije. Premda su sami po sebi izrazito potentni, najbolji su u sinergiji s drugim aktivnim sastojcima. Tada njihova snaga u potpunosti dolazi do izražaja. Kombinacija peptida, atioksidansa i hijaluronske kiseline, omogućit će neutralizaciju procesa starenja kože, dugotrajnu i dubinsku vlagu tj sve što je koži potrebno u prevenciji starenja i održanja kože mladolikom.

Item added to cart.
0 items - 0,00  (0,00 kn)