PEPTIDI I NJIHOV ZNAČAJ ZA LICE U KOZMETICI

peptidi-za-lice

Uočili ste prve znakove starenja na svojoj koži, bore ili oštećenja? Peptidi, moćni saveznici u borbi protiv starenja, mogu zategnuti opuštenu kožu, poboljšati njezinu čvrstoću, elastičnost, obnoviti i zaštititi barijeru kože.

Što su peptidi i koja je njihova uloga u kozmetici te krajnji rezultat za kožu pokušat ćemo vam približiti u nastavku.

Što su peptidi?

Peptid je mali fragment proteina, odnosno nekoliko aminokiselina povezanih peptidnom vezom. Koža je bazično izgrađena od peptida.

Drugim riječima, peptidi su kratki lanci amino-kiselina koji utječu na sintezu bjelančevina, a njihovo je osnovno svojstvo laka apsorpcija u tkiva.

Peptidi za lice

Peptidi predstavljaju sveti gral za lice i svakako su preporuka u izboru anti-age njege.

Kao što ne možemo konzumirati samo jednu vrstu namirnice i očekivati rezultate, isto vrijedi i za kožu. Zbog toga i djelovanje peptida ima najbolje rezultate kada se sinergijskim efektom s drugim sastojcima nanesu na kožu.

Kombinacija peptida, antioksidansa i hijaluronske kiseline, omogućava neutralizaciju procesa nastanka oksidativnog stresa kože koji uzrokuje oštećenje kolagena, starenje te dugotrajni i dubinski gubitak vlage.

A znamo da je hidracija kože prvi korak u prevenciji starenja i održanju mladolikosti kože. Naše tijelo čini 70% vode.

Glavni je znak starenja kože dehidracija, a u nekim slučajevima i njegov uzrok.

Peptidi na sebe vežu vlagu te imaju svojstvo stanične komunikacije koja rezultira samopopravkom i obnovom kože.

Kako peptidi djeluju?

Peptidi donose brojne prednosti za kožu lica. Djeluju na sintezu kolagena, proteina, elastina te hijaluronske kiseline prisutne u koži. Imaju utjecaj na izgradnju tkiva i prevenciju starenja jer revitaliziraju i regeneriraju tkivo.

Dio procesa ozdravljenja oštećenja tkiva uključuje povećanje proizvodnje kolagena. Kada je tkivo oštećeno, ono se mora zamijenjeno novim kožnim tkivom.

Dakle, peptid koji može stimulirati zacjeljivanje rana može također povećati kolagen u koži.

Kako starimo, ne samo da gubimo kolagen nego postojeći kolagen postaje oštećen (npr. glikozom).

Također, kvaliteta novo – sintetiziranog kolagena opada. Njegova struktura nije tako uredna i organizirana pa da koža nije glatka.

Kolagen je najzastupljeniji protein u tijelu sastavljen od aminokiselina raspoređenih poput lanca. Za kolagen ste sigurno već čuli jer se koristi u različitim kremama i napitcima s ciljem postizanja zategnute kože mladenačkog izgleda.

Razgradnjom kolagena stvaraju se kratki segmenti aminokiselina, a peptidi su upravo ti kratki lanci aminokiselina koji šalju signal koži da matične stanice kože započnu s radom tj. proizvodnjom kolagena, elastina i hijaluronske kiseline.

Peptidi u kozmetici

peptidi-u-kozmetici

Peptidi u kozmetici su sve veći hit jer zaglađuju bore, povećavaju elastičnost i ubrzavaju zacjeljivanje rana. A njihovo korištenje stimulira proizvodnju kolagena, opuštanje mišića i smanjenje bora.

Ne samo da djeluju na odgađanje prvih znakova starenja, već pomažu i kod već oštećene kože. Imaju snagu popraviti već oštećeni kolagen (bore).

Premda su sami po sebi izrazito potentni, najbolji su u sinergiji s drugim aktivnim sastojcima. Tada njihova snaga u potpunosti dolazi do izražaja.

Djelotvornost peptida u kozmetici

Djelotvornost peptida u kozmetici znanstveno je dokazana. A u održavanju mladolike kože, najvažnija je pravilna i redovita njega lica.

Također je važno odabrati odgovarajuću njegu, ovisno o tipu kože te se upoznati s prednostima korištenja različitih kozmetičkih proizvoda, primjerice seruma na bazi AHA i BHA kiselina ili C vitamina.

Serumi sui koncentriraniji od krema, djeluju samostalno, ali i pojačavaju i ubrzavaju djelovanje same kreme s peptidima.

Djelovanje proizvoda ovisi i o koncentraciji aktivnih sastojaka kao i njihovoj kombinaciji u proizvodu.

Krema s peptidima u Aprive Cosmetics

Naša AgeLess obnavljajuća krema obogaćena je kompleksom od 3,2% peptida. Sastav čine peptidi matrikini – tripeptidi Pal-GHK i tetrapeptidi Pal GQPR te dipeptid karnozin.

Znanstveno je dokazano da peptidi Pal-GHK i Pal GQPR stimuliraju sintezu kolagena, elastina, hijaluronske kiseline i fibronektina.

Pospješuju proces ozdravljenja oštećenog tkiva, sudjeluju u regeneraciji, izgradnji i revitalizaciji kože. Djeluju u prevenciji starenja, te smanjenju postojećih bora, a koža postaje čvršća, glađe strukture, elastičnija.

Dipeptid karnozin, također aktivni sastojak AgeLess kreme, odavno se povezuje sa suzbijanjem starenja stanica, indukcijom učinaka pomlađivanja i zaštitom od skraćivanja telomera.

krema-s-peptidima

Znanstveno je dokazano da može odgoditi starenje jer posjeduje zamjetnu antiglikacijsku aktivnost.

Glikacija je proces vezivanja molekula šećera koje se vežu na proteine kože, umrežavajući se u krutu strukturu, pa elastične molekule gube svoje osnovno svojstvo i funkcionalnost.

Zbog tog procesa nastaju slobodni radikali koji oštećuju kolagen i elastin, što u konačnici rezultira pojavom bora na koži.

Prednosti peptida u Aprive kozmetici su su upravo u sinergiji djelovanja  esencijalnih aktivnica koje daju najbolje rezultate u postizanju revitalizacije i anti age njege kože.

Kombinacija peptida, antioksidansa i hijaluronske kiseline, omogućit će neutralizaciju procesa starenja kože, dugotrajnu i dubinsku vlagu tj sve što je koži potrebno u prevenciji starenja i održanja kože mladolikom.

peptidi ISKUSTVA

peptidi-za-lice-iskustva

Posebno nam je drago vidjeti pozitivna iskustva koja su kupci podijelili s nama. Veliki broj korisnica AgeLess kreme s peptidima naglašava brojne pozitivne učinke za lice. Koža im je blistavija i izgleda zdravo. Također, nisu osjetile peckanja, zatezanja ili nadraženost kože.

Jedna korisnica počela je koristiti AgeLess kremu za područje oko očiju. Istaknula je kako joj se osim učinka iznimno svidio i miris i tekstura kreme.

AgeLess kremu, korisnice su isprobale i u kombinaciji s drugim našim proizvodima, prema uputama. Složile su se kako se izvrsno nadopunjuju.

Item added to cart.
0 items - 0,00