ŠTO KREMA PROTIV BORA TREBA SADRŽAVATI?

krema protiv bora

Najbolje kreme protiv bora sadrže peptide, antioksidanse i hijaluronsku kiselinu različitih molekulskih veličina koji sinergijski neutraliziraju proces starenja kože.

Znanstveno je dokazano da peptidi višetjednom primjenom stimuliraju proizvodnju kolagena, elastina, hijaluronske kiseline i fibronektina. Peptidi mogu odgoditi starenje jer neki od njih posjeduju i zamjetnu antiglikacijsku aktivnost.

Hijaluronska kiselina djeluje ne samo na hidrataciju kože nego i na smanjenje vidljivosti bora.

Antioksidansi pomažu u neutralizaciji i sprečavanju nastanka oksidativnog stresa kože koji uzorkuje oštećenje i starenje.

Sveti gral i preporuka u izboru anti-age njege su peptidi. Njihova efikasnost u kozmetici je znanstveno dokazana.

U održavanju mladolike kože najvažnija je pravilna i redovita njega lica. Također je važno odabrati ispravnu njegu, ovisno o tipu kože te se upoznati s prednostima korištenja različitih kozmetičkih proizvoda npr. seruma na bazi AHA i BHA kiselina. Serumi su i koncentriraniji od krema, djeluju samostalno, ali i pojačavaju i ubrzavaju djelovanje same kreme.

Djelovanje proizvoda ovisi i o koncentraciji aktivnih sastojaka kao i njihovoj kombinaciji u proizvodu.

Tražite kreme s peptidima

Sveti gral i preporuka u izboru anti-age njege su peptidi. Njihova efikasnost u kozmetici je znanstveno dokazana. Premda su sami po sebi izrazito potentni, najbolji su u sinergiji s drugim aktivnim sastojcima. Tada njihova snaga u potpunosti dolazi do izražaja.

Kombinacija peptida, antioksidansa i hijaluronske kiseline, omogućava neutralizaciju procesa nastanka oksidativnog stresa kože koji uzrokuje oštećenje i starenje te dugotrajnu i dubinsku vlagu. Znamo da je hidracija kože prvi korak u prevenciji starenja i održanja kože mladolikom. Naše tijelo je 70% voda. Glavni znak starenja kože jest dehidracija, a u nekim slučajevima i njegov uzrok.

Peptid je mali fragment proteina, odnosno nekoliko aminokiselina povezanih peptidnom vezom. Koža je bazično izgrađena od peptida. Peptidi su kratki lanci amino-kiselina koji utječu na sintezu bjelančevina, a njihovo osnovno svojstvo je laka apsorpcija u tkiva.

Djeluju na sintezu kolagena, proteina, elastina te hijaluronske kiseline prisutne u koži. Imaju utjecaj na izgradnju tkiva i prevenciju starenja jer revitaliziraju i regeneriraju tkivo.

Dio procesa ozdravljenja oštećenja tkiva uključuje povećanje proizvodnje kolagena. Kada je tkivo oštećeno, ono mora biti zamijenjeno novim kožnim tkivom. Dakle, peptid koji može stimulirati zacjeljivanje rana može također povećati kolagen u koži.

Kako starimo, ne samo da izgubimo kolagen, već postojeći kolagen postaje oštećen (npr. glikozom). Također, kvaliteta novo sintetiziranog kolagena opada. Njegova struktura nije tako uredna i organizirana (tako da koža nije glatka).

Hijaluronska kiselina „popunjava“ bore

Za hijaluron ste čuli već mnogo puta. Nakon botoksa, hijaluron je postao IT supstanca za popunjavanje bora u ordinacijama plastičnih kirurga, ali i stomatologa. No ne morate je svojoj koži dodavati putem igle.

Hijaluronska kiselina neizostavan je dodatak pri obnovi kože i popunjavanju bora jer privlači vodu koja natapa stanice povećavajući im volumen. Tako se zatvaraju mikro pukotine koje se formiraju u površinskom sloju kože kad je koža dehidrirana i posljedično tome izloženija agresivnom djelovanju sunca i hladnoće pa tako i procesu starenja.

Za efikasnost nanošenja hijaluronske kiseline u preparatima za njegu kože poželjno je da preparat sadržava hijaluronsku kiselinu različitih molekularnih težina (visoko i nisko molekularna razina). Cilj je niskomolekularnom hijaluronskom kiselinom (manje molekule) osigurati prodiranje molekule u dublje slojeve kože, a visokomolekularnom (veće molekule) učiniti kožu otpornom na vanjske čimbenike. Hijaluronska kiselina ne samo da djeluje na hidraciju kože, nego i na smanjenje vidljivosti bora.

VAŽNOST ANTIOKSIDANSA U NJEZI KOŽE 

Također, u očuvanju mladolike kože, uloga antioksidansa u proizvodu, od velike je važnosti. Antioksidansi su nutrijenti u obliku vitamina i minerala koji štite kožu od slobodnih radikala, molekula koje oštećuju kolagen te posljedično smanjuju elastičnost kože.

Antioksidansi deaktiviraju slobodne radikale prije no što napadnu stanice. Pomažu u neutralizaciji tog procesa, jer sprečavaju nastanak oksidativnog stresa kože koji uzrokuje oštećenje i starenje kože. Pravi su čuvari mladosti. Antioksidativne aktivnice kao što su vitamin E, vitamin C, vitamin A, ekstrakt zelenog čaja i mnoge druge djeluju protektivno te štite kožu od vanjskih stresora i zato ih je poželjno imati kao aktivni sastojak u anti-age proizvodu.

Kao pravi anti-age multitasker, koji je formuliran s namjerom da ispuni gore navedene kriterije jest APRIVE AGEless obnavljajuća peptidna krema. AgeLess sadrži aktivne sastojke u adekvatnim koncentracijama (peptidni kompleks, hijaluronsku kiselinu dviju molekulskih razina, antioksidanse i druge revitalizirajuće i umirujuće aktivnice) te djeluje na sprječavanje i smanjenje vidljivosti bora, pospješuje vlažnost, čvrstoću, volumen i elastičnost kože, a formulirana je bez: silikona, parabena, boja, sintetskih mirisa, alkohola, mineralnih ulja, sulfata, ftalata, formaldehida, GMO, PEGs, TEA i DEA, sastojaka životinjskog porijekla i nije testirana na životinjama.

Želite li njegovati kožu i brzo vidjeti rezultat, a pritom izbjeći injekcije preparata, savjetujemo da isprobate naše proizvode.

Item added to cart.
0 items - 0,00 kn