ŠTO KREMA PROTIV BORA TREBA SADRŽAVATI?

Najbolje kreme protiv bora sadržavaju peptide, antioksidanse i hijaluronsku kiselinu različitih molekularnih veličina koji sinergijski neutraliziraju proces starenja kože.

Znanstveno je dokazano da se višetjednom primjenom peptida stimulira proizvodnju kolagena, elastina, hijaluronske kiseline i fibronektina. Peptidi mogu odgoditi starenje jer neki od njih posjeduju i zamjetnu antiglikacijsku aktivnost.

Hijaluronska kiselina djeluje ne samo na hidrataciju kože nego i na smanjenje vidljivosti bora.

Antioksidansi pomažu u neutralizaciji i sprečavanju nastanka oksidativnog stresa kože koji uzorkuje oštećenje i starenje.

PEPTIDI SU Sveti gral i preporuka u izboru anti-age njege. Njihova DJELOTVORNOST u kozmetici znanstveno JE dokazana.

U održavanju mladolike kože najvažnija je pravilna i redovita njega lica. Također je važno odabrati odgovarajuću njegu, ovisno o tipu kože te se upoznati s prednostima korištenja različitih kozmetičkih proizvoda, primjerice seruma na bazi AHA i BHA kiselina. Serumi su i koncentriraniji od krema, djeluju samostalno, ali i pojačavaju i ubrzavaju djelovanje same kreme.

Djelovanje proizvoda ovisi i o koncentraciji aktivnih sastojaka kao i njihovoj kombinaciji u proizvodu.

Tražite kreme s peptidima

Peptidi su sveti gral i preporuka u izboru anti-age njege. Njihova djelotvornost u kozmetici znanstveno je dokazana. Premda su sami po sebi izrazito potentni, najbolji su u sinergiji s drugim aktivnim sastojcima. Tada njihova snaga u potpunosti dolazi do izražaja.

Kombinacija peptida, antioksidansa i hijaluronske kiseline, omogućava neutralizaciju procesa nastanka oksidativnog stresa kože koji uzrokuje oštećenje i starenje te dugotrajni i dubinski gubitak vlage. Znamo da je hidracija kože prvi korak u prevenciji starenja i održanju mladolikosti kože. Naše tijelo čini 70% vode. Glavni je znak starenja kože dehidracija, a u nekim slučajevima i njegov uzrok.

Peptid je mali fragment proteina, odnosno nekoliko aminokiselina povezanih peptidnom vezom. Koža je bazično izgrađena od peptida. Peptidi su kratki lanci amino-kiselina koji utječu na sintezu bjelančevina, a njihovo je osnovno svojstvo laka apsorpcija u tkiva.

Djeluju na sintezu kolagena, proteina, elastina te hijaluronske kiseline prisutne u koži. Imaju utjecaj na izgradnju tkiva i prevenciju starenja jer revitaliziraju i regeneriraju tkivo.

Dio procesa ozdravljenja oštećenja tkiva uključuje povećanje proizvodnje kolagena. Kada je tkivo oštećeno, ono se mora zamijenjeno novim kožnim tkivom. Dakle, peptid koji može stimulirati zacjeljivanje rana može također povećati kolagen u koži.

Kako starimo, ne samo da gubimo kolagen nego postojeći kolagen postaje oštećen (npr. glikozom). Također, kvaliteta novo – sintetiziranog kolagena opada. Njegova struktura nije tako uredna i organizirana pa da koža nije glatka.

Hijaluronska kiselina „popunjava“ bore

Za hijaluron ste čuli već mnogo puta. Nakon botoksa, hijaluron je postao IT supstancija za popunjavanje bora u ordinacijama plastičnih kirurga, ali i stomatologa. No ne morate je svojoj koži dodavati uz pomoć igle.

Hijaluronska kiselina neizostavan je dodatak pri obnovi kože i popunjavanju bora jer privlači vodu koja natapa stanice povećavajući im volumen. Tako se zatvaraju mikro pukotine koje nastaju u površinskom sloju kože kad je koža dehidrirana i stoga izloženija agresivnom djelovanju sunca i hladnoće pa tako i procesu starenja.

Za učinkovitost nanošenja hijaluronske kiseline u preparatima za njegu kože poželjno je da preparat sadržava hijaluronsku kiselinu različitih molekularnih težina (visoko i nisko molekularna razina). Cilj je niskomolekularnom hijaluronskom kiselinom (manje molekule) osigurati prodiranje molekule u dublje slojeve kože, a visokomolekularnom (veće molekule) učiniti kožu otpornom na vanjske čimbenike. Hijaluronska kiselina ne samo da djeluje na hidraciju kože, nego i na smanjenje vidljivosti bora.

VAŽNOST ANTIOKSIDANSA U NJEZI KOŽE 

Također, uloga antioksidansa u proizvodu od velike je važnosti za očuvanje mladolike kože. Antioksidansi su nutrijenti u obliku vitamina i minerala koji štite kožu od slobodnih radikala, molekula koje oštećuju kolagen te posljedično smanjuju elastičnost kože.

Antioksidansi deaktiviraju slobodne radikale prije nego što napadnu stanice. Pomažu u neutralizaciji tog procesa jer sprečavaju nastanak oksidativnog stresa kože koji uzrokuje oštećenje i starenje kože. Pravi su čuvari mladosti. Antioksidativne aktivnice kao što su vitamin E, vitamin C, vitamin A, ekstrakt zelenog čaja i mnoge druge djeluju zaštitno te štite kožu od vanjskih stresora i zato su poželjni kao aktivni sastojci u anti-age proizvodu.

Pravi anti-age multitasker, koji je formuliran s namjerom da ispuni navedene kriterije jest APRIVE AGEless obnavljajuća peptidna krema.
AgeLess sadržava aktivne sastojke u odgovarajućim koncentracijama (peptidni kompleks, hijaluronsku kiselinu dviju molekularnih razina, antioksidanse i druge revitalizirajuće i umirujuće aktivnice) te djeluje na sprječavanje nastanka bora i smanjenje njihove vidljivosti, pospješuje vlažnost, čvrstoću, volumen i elastičnost kože, a formulirana je bez silikona, parabena, boja, sintetskih mirisa, alkohola, mineralnih ulja, sulfata, ftalata, formaldehida, GMO-a, PEGs, TEA i DEA, sastojaka životinjskog podrijetla te nije testirana na životinjama.

Želite li njegovati kožu i brzo vidjeti rezultat, a pritom izbjeći injekcije preparata, savjetujemo da isprobate naše proizvode.

Item added to cart.
0 items - 0,00  (0,00 kn)