ŠTO KREMA PROTIV BORA TREBA SADRŽAVATI?

najbolje-kreme-s-peptidima

Što krema protiv bora treba sadržavati? Najbolje kreme protiv bora sadržavaju peptide, antioksidanse i hijaluronsku kiselinu različitih molekularnih veličina koji sinergijski neutraliziraju proces starenja kože.

Znanstveno je dokazano da se višetjednom primjenom peptida stimulira proizvodnju kolagena, elastina, hijaluronske kiseline i fibronektina.

Peptidi mogu odgoditi starenje jer neki od njih posjeduju i zamjetnu antiglikacijsku aktivnost.

Hijaluronska kiselina djeluje ne samo na hidrataciju kože nego i na smanjenje vidljivosti bora.

Antioksidansi pomažu u neutralizaciji i sprečavanju nastanka oksidativnog stresa kože koji uzorkuje oštećenje i starenje.

kreme-s-hijaluronom

Kreme s hijaluronom “popunjavaju” bore

Za hijaluron ste čuli već mnogo puta. Nakon botoksa, hijaluron je postao IT supstancija za popunjavanje bora u ordinacijama plastičnih kirurga, ali i stomatologa. No ne morate je svojoj koži dodavati uz pomoć igle.

Hijaluronska kiselina neizostavan je dodatak pri obnovi kože i popunjavanju bora jer privlači vodu koja natapa stanice povećavajući im volumen.

Tako se zatvaraju mikro pukotine koje nastaju u površinskom sloju kože kad je koža dehidrirana i stoga izloženija agresivnom djelovanju sunca i hladnoće pa tako i procesu starenja.

Za učinkovitost nanošenja hijaluronske kiseline u preparatima za njegu kože poželjno je da preparat sadržava hijaluronsku kiselinu različitih molekularnih težina (visoko i nisko molekularna razina).

Cilj je niskomolekularnom hijaluronskom kiselinom (manje molekule) osigurati prodiranje molekule u dublje slojeve kože, a visokomolekularnom (veće molekule) učiniti kožu otpornom na vanjske čimbenike.

Važnost antioksidansa u njezi kože

Također, uloga antioksidansa u proizvodu od velike je važnosti za očuvanje mladolike kože. Antioksidansi su nutrijenti u obliku vitamina i minerala koji štite kožu od slobodnih radikala, molekula koje oštećuju kolagen te posljedično smanjuju elastičnost kože.

Antioksidansi deaktiviraju slobodne radikale prije nego što napadnu stanice. Pomažu u neutralizaciji tog procesa jer sprečavaju nastanak oksidativnog stresa kože koji uzrokuje oštećenje i starenje kože. Pravi su čuvari mladosti.

Antioksidativne aktivnice kao što su vitamin E, vitamin C, vitamin A, ekstrakt zelenog čaja i mnoge druge djeluju zaštitno te štite kožu od vanjskih stresora i zato su poželjni kao aktivni sastojci u anti-age proizvodu.

Krema s hijaluronskom kiselinom, peptidima i antioksidansima

Pravi anti-age multitasker, koji je formuliran s namjerom da ispuni navedene kriterije jest APRIVE AGEless obnavljajuća peptidna krema za lice.

AgeLess krema s peptidima sadržava aktivne sastojke u odgovarajućim koncentracijama (peptidni kompleks, hijaluronsku kiselinu dviju molekularnih razina, antioksidanse i druge revitalizirajuće i umirujuće aktivnice).

Djeluje na sprječavanje nastanka bora i smanjenje njihove vidljivosti. Pospješuje vlažnost, čvrstoću, volumen i elastičnost kože, a formulirana je bez silikona, parabena, boja, sintetskih mirisa, alkohola, mineralnih ulja, sulfata, ftalata, formaldehida, GMO-a, PEGs, TEA i DEA, sastojaka životinjskog podrijetla te nije testirana na životinjama.

najbolja-krema-s-peptidima-Ageless
Item added to cart.
0 items - 0,00