ZAŠTO SU VAŽNI ANTIOKSIDANSI?

Čuvari mladosti ili antioksidansi deaktiviraju slobodne radikale prije nego napadnu stanice.

Antioksidansi čuvaju mladost kože. To su molekule sposobne za inhibiciju oksidacije drugih molekula. Oksidacija je kemijska reakcija u kojoj dolazi do prijenosa elektrona ili vodika sa supstance na oksidativni agens, kojom mogu nastati slobodni radikali, molekule koje oštećuju kolagen te posljedično smanjuju elastičnost kože.

Današnji način života, koji podrazumijeva povećane mentalne napore, nedovoljne količine sna, lošu prehranu i konzumaciju alkohola, kave i cigareta, uvelike doprinosi povećanju oksidativnog stresa u našem organizmu. Stoga su antioksidansi važan čimbenik u tzv. higijeni očuvanja zdravlja. Oni usporavaju starenje, snižavaju razinu kolesterola, smanjuju rizik od nastanka raka, štite srce i krvne žile, pomažu kod kroničnih plućnih bolesti itd tako da deaktiviraju slobodne radikale prije no što napadnu stanice.

U biljnom i životinjskom svijetu nalazimo čitav niz različitih vrsta antioksidansa. Neki od njih su vitamin C, vitamin E, polifenoli i flavonoidi. Zeleni čaj sadrži antioksidanse. Drugim riječima, antioksidansi su nutrijenti u vidu vitamina i minerala koji štite kožu od slobodnih radikala.

Proizvodi Aprive sadrže snažne antioksidanse koji pomažu u Vašoj anti-age njezi.

Item added to cart.
0 items - 0,00 kn