ZNATE LI ŠTO JE CLEAN BEAUTY?

APRIVE JE CLEAN KOZMECEUTIKA!

Prvo bih željela pojasniti terminologiju jer nam ona sama već govori što možemo očekivati od ove kozmetike.

Clean znači čisto i u kozmetici podrazumijevaju proizvode koji NE sadržavaju sastojka potencijalno štetne za zdravlje kože.

Kozmeceutika znači učinkovita kozmetika, jer primjenjuje najviše postotke klinički dokazano djelotvornih aktivnih sastojaka, malih i velikih molekularnih razina, formuliranih u odgovarajućem pH okruženju, koje koža može prepoznati i apsorbirati te oni mogu dati vidljiv, dugoročan rezultat.

Clean beauty proizvodi moraju zadovoljiti dva osnovna kriterija:

1. Netoksični sastojci
U osnovi, „clean beauty“ znači da se možete koristiti proizvodom bez bojazni od potencijalno štetnih sastojaka za zdravlje kože. 

2. Transparentna deklaracija/sastav proizvoda
Transparentno znači otvoreno i iskreno navesti sve sastavnice koje proizvod sadržava.

Znači li to da je „clean beauty“ prirodna kozmetika?

Odgovor je ne, „clean beauty“ kozmetika ne mora biti prirodna. 

U dvadeset prvom stoljeću znanost je toliko uznapredovala i razvila mnoštvo sigurnih sastojaka koji donose znatnu, klinički dokazanu dobrobit u njezi kože. Razvila je čak i sigurne konzervanse koji čuvaju proizvode od kvarenja, a pri tom ne štete zdravlju kože.

Zapravo, SVA kozmetika treba sadržavati neki oblik sastojaka koji omogućavaju sigurno čuvanje i održavanje stabilnosti formulacije.

Ako su određeni sintetički sastojci netoksični i dokazano nemaju štetne učinke, mogu se ugraditi u „clean“ kozmetičke proizvode.

Mora li „clean beauty“ biti organska kozmetika?

Ne, „clean beauty“ ne mora biti organska kozmetika.
„Clean“ proizvod MOŽE biti organski, ali to nije uvjet. Međutim, jest uvjet je da su ti sastojci sigurni, bez obzira na to jesu li organski ili nisu.

Item added to cart.
0 items - 0,00