Što je kozmeceutika?

Kozmeceutika je spoj kozmetike i farmacije. U tom je smislu kozmeceutika više od klasične kozmetike. Kozmeceutički proizvodi sadrže biološki aktivne sastojke koji imaju dokazano kliničko djelovanje.

Glavna razlika između komercijalnih kozmetičkih proizvoda i kozmeceutike je postojanje i koncentracija aktivnih sastojaka u proizvodu. Ti aktivni sastojci djeluju na strukturu kože i mijenjaju način na koji se koža ponaša. Aktivni sastojci koji se koriste u ovim proizvodima imaju sposobnost produciranja vidljivih rezultata jer djeluju kako na površinskoj razini tako i na dubljoj razini, kako bi poboljšali normalne funkcije kože. Obzirom da aktivni sastojci prodiru u dublje slojeve kože, rezultiraju vidljivijim promjenama i dugoročnim rezultatima.

Najviše koristi od kozmeceutike će imati zahtjevna i problematična koža jer kozmeceutika cilja i djeluje u smjeru rješavanja problema: kod masne kože sklonoj aknama, dehidrirane, kože narušenog tona i teksture, umorne kože bez sjaja te kože s vidljivim znakovima starenja (bore i dehidracijske linije). Aktivnim sastojcima se nastoji potaknuti prirodne procese obnove i revitalizacije kože te vratiti izgled zdravog, blistavog tena.

Što su peptidi?

Peptid je mali fragment proteina. Točnije, to je nekoliko aminokiselina povezanih peptidnom vezom. Peptidi su spojevi nastali povezivanjem od 2 do 100 aminokiselina. Koža je bazično izgrađena od peptida. Peptidi su kratki lanci amino-kiselina koji utječu na sintezu bjelančevina, a njihovo osnovno svojstvo je laka apsorpcija u tkiva. Pomažu regulirati staničnu aktivnost koja regulira cijeljenje i obnovu kože prilikom starenja.

Efikasnost peptida u kozmetici znanstveno je dokazana.

Peptidi djeluju na sintezu kolagena, proteina, elastina te hijaluronske kiseline prisutne u koži. Imaju utjecaj izgradnje tkiva i prevencije starenja. Djeluju na odgađanje prvih znakova starenja, kao i na već oštećenu kožu sa vidljivim znakovima starenja jer revitaliziraju i regeneriraju tkivo, čime koža postaje čvršća te pomlađena.

Peptidi rade u sinergiji kako bi stimulirali proces ozdravljenja te popravili oštećena tkiva.

Dio procesa ozdravljenja oštečenja uključuje povećanje proizvodnje kolagena. Kada je tkivo oštečeno, ono mora biti zamijenjeno novim kožnim tkivom. Dakle, peptid koji može stimulirati zacjeljivanje rana može također povećati kolagen u koži.

Kako starimo, ne samo da izgubimo kolagen, već postojeći kolagen postaje oštećen (npr. glikozom). Također, kvaliteta novo sintetiziranog kolagena opada. Njegova struktura nije tako uredna i organizirana (tako da koža nije glatka).

Kada nanesete kolagen na kožu, njegova koncentracija u koži neće porasti. No kada emulzija za lice sadrži sastojke koji potiču sintezu kolagena, postići će se dubinska hidratacija i pozitivni učinci na elasticitet kože, zahvaljujući upravo potaknutoj sintezi kolagena, a rezultirat će biti vidno poboljšan tonus kože, smanjenje bora i dehidracijskih linija, a koža će dobiti revitaliziran, jedriji i mlađi izgled.

Za koju dobnu skupinu su proizvodi Aprive?

Aprive proizvodi namijenjeni su odraslima. Proizvodi se koriste ovisno o problemima i zahtjevima kože.

Na primjer, eksfolijanti se mogu koristiti u tinejdžerskim godinama kako bi se očistile pore, akne te odstranile mrtve stanice s površine kože.

Koristi od Aprive eksfolijanta, anti age njegujućih krema te vitaminskih bustera najviše će imati zrela koža 30+, kojoj je potrebna revitalizacija, sjaj i jedrina. Rezultati su brzo vidljivi, a dugoročno, proizvodi djeluju u prevenciji stvaranja bora, kao i smanjenju postojećih.

Kada je najbolje početi s njegom?

Proces starenja se ubrzava nakon 25. godine. Proizvodnja kolagena i elastina se usporava, smanjuje se razina hidratacije i počinju se primjećivati znakovi starenja kao što su fine linije i bore, neujednačen ton i tekstura kože, pigmentacije itd.

Adekvatna njega pomaže u regeneraciji stanica, stimulaciji kolagena, uklanjanju pigmentacije te spriječavanju nastajanja znakova starenja. Kozmeceutska njega bi trebala biti sastavni dio režima njege kože i u smislu prevencije.

Mogu li Aprive kreme koristiti muškarci?

Sve Aprive proizvode mogu koristiti žene i muškarci. Proizvodi su dovoljno jaki i za mušku kožu. Mirisi su neutralni, teksture su fine, svilenaste, nemasne i učinkovite pa će odgovarati i debljoj muškoj koži.

Koje kreme mogu koristiti trudnice?

Kod trudnica je uvijek potreban oprez u korištenju nekih eteričnih ulja i proizvoda na bazi AHA i BHA kiselina. Međutim ne postoji nikakva prepreka za korištenje proizvoda za njegu kao što su AgeLess krema ili Vitamin C serum ili prirodni gel za čiščenje lica ONE STEP.

Za koju vrstu kože su Aprive proizvodi?

Glow Up serum formuliran je za sve tipove kože, a višestuke koristi od korištenja imat će koža kojoj nedostaje sjaj i svježina, dehidrirana koža, koža narušene teksture, s hiperpigmetacijskim promjenama te s vidljivim znakovima starenja.

Djeluje na način da otklanja odumrle stanice kože tako što utječe na slabljenje njihovih veza. Odstranjuje rožnati sloj kože te potiče obnovu bazalnog sloja. Efekt tog procesa je sjajna, blistava koža i ujednačen ten.

Aktivni sastojci djeluju na stimulaciju sinteze kolagena i hijaluronske kiseline što osobito pogoduje suhoj i dehidriranoj koži. Glow Up poboljšava opskrbu kože vlagom, smanjuje vidljivost bora, učvršćuje kožu te usporavaju njezino starenje.

AgeLess namijenjena je svim tipovima kože, uključujuči osjetljivu. AgeLess je obnavljajuća krema formulirana da zadovolji potrebe intenzivne anti-age njege. Pogodna je i za masnu kožu zbog svoje nekomedogenosti. Koža s vidljivim znakovima starenja, kojoj nedostaje vlažnost, čvrstoća, volumen i elastičnost imat će osobitu korist od korištenja.

Glavne sastojke AgeLess kreme čini kombinacija peptida, hijaluronske kiseline i antioksidansa koji koži pružaju potpunu, intenzivnu anti-age njegu.

SOS SKIN koristi masni i mješoviti tip kože, skon prištičima, aknama, miteserima, komedonima te koža narušenog tona i teksture. Također pomaže u odstranjivanju crvenih ožiljaka, od posljedica akni.

VITAMIN C formuliran je za sve tipove kože kojoj nedostaje svježine, sjaja, sa vidljivim znakovima starenja te hiperpigmentacijskim promjenama.

ONE STEP gel za čiščenje lica namijenjen je svim tipovima kože.

IMAM AKNE, KOJI PROIZVOD MI MOŽE POMOĆI?

Kada su akne u pitanju, broj jedan sastojak je BHA kiselina koju sadrži SOS Skin serum.

BHA, salicilna kiselina je klinički ispitana i ima dokazano antibakterijsko i protuupalno djelovanje. BHA kiseline, topljive u mastima učinkovito će otopiti višak sebuma te djelovati ne samo na površini kože, već i dubinski u pori. Osim što omogućava dubinsko čišćenje pora, pospješuje i normalizaciju izlučivanja sebuma. Sužava pore te smanjuje nastajanje prištića, mitesera, komedona i akni. Zbog svog djelovanja na sužavanje pora i smanjenje hiperpigmentacija, odličan je i anti-age sastojak.

Stoga, odličan je protuupalni agent i prva pomoć kod crvene, aknaste i masne kože sklone upalama, iritacijama i nečistoćama te se preporučuje za čišćenje mitesera, bubuljica, akni, ožiljaka zaostalih od akni te kao tretman proširenih pora.

Korištenje seruma rezultirati će čišćim, ujednačenim, glađim tenom, manje vidljivim borama, nježnijom, sjajnijom i mekšom teksturom i elastičnijom kožom lica.

Koliko kreme treba dnevno nanositi (koja je mjesečna doza)?

Obzirom da se eksfolijanti (Glow up i SOS Skin) i Vitamin C nanose u dozi od 3-5 kapi na cijelo lice, a i AgeLess njegujuću kremu dovoljno je nanijeti u maloj količini, doza od 30 ml (u kojoj su proizvodi pakirani) traje oko 2,5 mjeseca.

Trebam li kupiti više proizvoda za učinak?

Ne, svaki Aprive proizvod učinit će efekt za koji je namijenjen, bilo da ga koristite u kombinaciji s drugim Aprive proizvodom ili vašom uobičajenom njegom. Međutim, Aprive proizvodi su super strukturirani, što znači da nadopunjuju jedan drugog, pa tako kombinacija seruma (izbor ovisi o problematici kože) i njegujuće kreme dat će vam cjelokupnu njegu lica koja vam je potrebna.

Jesu li svi proizvodi bez silikona i parabena?

Da, svi proizvodi su formulirani bez: silikona, parabena, sintetskih mirisa i boja, alkohola, mineralnih ulja, sulfata, ftalata, formaldehida, GMO, PEGs, TEA i DEA. Naši proizvodi ne sadržavaju sastojke životinjskog porijekla.

Mogu li na sunce ako koristim eksfolijante?

Eksfolijanti se slobodno mogu koristiti tijekom cijele godine. Ljeti, pri intenzivnijem izlaganju suncu, eksfolijant se nanosi uvečer, a dnevna rutina obavezno sadržava visoki zaštitni faktor 30+.

Vitamin C također možete koristiti kod izlaganja suncu, dapače pomoći će u antioksidativnoj i fotoprotektivnoj zaštiti kože.

Imaju li Aprive proizvodi zaštitni faktor?

Ne, proizvodi nemaju zaštitni faktor.

Gdje mogu kupiti Aprive proizvode?

Kupnju kao i informacije o proizvodima možete obaviti isključivo putem webshopa aprive-cosmetics.com

Kojim redosljedom koristimo Aprive proizvode?

Svaka njega počinje i završava s čišćenjem lica – Aprive, klasa Cleanser

Kao slijedeći korak koristimo eksfolijante kako bi regulirali funkciju kože, te ju pripremili za lakše i dublje prodiranje aktivnih sastojaka u njezi koja slijedi nakon eksfolijacije- Aprive kasa Eksfolijant

Nakon eksfolijanta koži će uvijek odgovarati i dodatni booster u obliku vitamina – iz klase Boost

I posljednji korak je klasa Repair, njegujuće kreme, serumi…koji će u potpunosti nahraniti kožu ovisno o njenim zahtjevima.

Zašto koristimo eksfolijante?

Eksfolijant je tekući kemijski piling koji uklanja mrtve stanice s površine kože. Uklanjanjem mrtvih stanica ubrzavamo staničnu obnovu te otkrivamo lijepu, svježu, glađu kožu. Eksfolijant omogućava i bolju apsorpciju te dublju penetraciju proizvoda koji se koriste nakon, kao sastavni dio njege. Na taj način aktivni sastojci proizvoda prodiru dublje u kožu, što ih čini učinkovitijima.

Gotovo svi i žene i muškarci mogu mati koristi od redovite, nježne eksfolijacije, osim ako imate osjetljivu kožu, a u tom slučaju potrebna je preporuka dermatologa. Masnoj koži pomoći će eksfolijant na bazi salicilne, ili još bolje kombinacija salicilne i glikolne kiseline koji će dubinski očistiti pore te maknuti višak sebuma.

Suhoj koži, u sposobnosti da koža zadrži potrebnu vlagu, pomoći će eksfolijant na bazi glikolne i mliječne kiseline. Zreloj koži, redoviti piling pomaže u ublažavanju bora i finih linija, poboljšava tonus kože jer eksfolijacijom potičemo i proizvodnju kolagena. Ukratko, eksfolianti su neizostavan dio njege ukoliko želimo sjajnu, jedriju, čišću, pomlađenu kožu.

Gdje dostavljate Aprive proizvode?

Proizvodi se dostavljaju nacionalno, na području Republike Hrvatske.

Item added to cart.
0 items - 0,00 kn