Što je kozmeceutika?

Kozmeceutika je spoj kozmetike i farmacije. U tom je smislu kozmeceutika više od klasične kozmetike. Kozmeceutički proizvodi sadržavaju biološki aktivne sastojke koji imaju dokazano kliničko djelovanje.

Glavna je razlika između komercijalnih kozmetičkih proizvoda i kozmeceutike u prisutnosti i koncentraciji aktivnih sastojaka u proizvodu. Ti aktivni sastojci djeluju na strukturu kože i mijenjaju način na koji se koža ponaša. Aktivni sastojci koji se koriste u ovim proizvodima imaju sposobnost postizanja vidljivih rezultata jer djeluju kako na površinskoj razini, tako i na dubljoj razini kako bi poboljšali normalne funkcije kože. Budući da aktivni sastojci prodiru u dublje slojeve kože, rezultiraju vidljivijim promjenama i dugoročnim rezultatima.

Najviše koristi od kozmeceutike imat će zahtjevna i problematična koža jer kozmeceutika cilja na rješavanje problema i djeluje u tom smjeru, primjerice masna koža sklona aknama, dehidrirana, kože narušenog tona i teksture, umorna koža bez sjaja te koža s vidljivim znakovima starenja (bore i dehidracijske linije). Aktivnim sastojcima nastoje se potaknuti prirodni procesi obnove i revitalizacije kože te vratiti izgled zdravog, blistavog tena.

Što su peptidi?

Peptid je mali fragment proteina. Točnije, to je nekoliko aminokiselina povezanih peptidnom vezom. Peptidi su spojevi nastali povezivanjem od 2 do 100 aminokiselina. Koža je bazično izgrađena od peptida. Peptidi su kratki lanci aminokiselina koji utječu na sintezu bjelančevina, a njihovo je osnovno svojstvo laka apsorpcija u tkiva. Pomažu regulirati staničnu aktivnost koja regulira cijeljenje i obnovu kože tijekom starenja.

Efikasnost peptida u kozmetici znanstveno je dokazana.

Peptidi djeluju na sintezu kolagena, proteina, elastina te hijaluronske kiseline prisutne u koži. Imaju utjecaj na izgradnju tkiva i prevenciju starenja. Djeluju na odgađanje prvih znakova starenja, kao i na već oštećenu kožu s vidljivim znakovima starenja jer revitaliziraju i regeneriraju tkivo, čime koža postaje čvršća te pomlađena.

Peptidi rade u sinergiji kako bi stimulirali proces ozdravljenja te popravili oštećena tkiva.

Dio procesa ozdravljenja oštećenja uključuje povećanje proizvodnje kolagena. Kada je tkivo oštećeno, ono mora biti zamijenjeno novim kožnim tkivom. Dakle, peptid koji može stimulirati zacjeljivanje rana može također povećati količinu kolagena u koži.

Kako starimo, ne samo da izgubimo kolagen, nego postojeći kolagen postaje oštećen (npr. glikozom). Također, kvaliteta novosintetiziranog kolagena opada. Njegova struktura nije tako uredna i organizirana (pa koža nije glatka).

Kada nanesete kolagen na kožu, njegova koncentracija u koži neće porasti. No kada emulzija za lice sadržava sastojke koji potiču sintezu kolagena, postići će se dubinska hidratacija i pozitivni učinci na elasticitet kože, zahvaljujući upravo potaknutoj sintezi kolagena, a rezultirat će biti vidno poboljšan tonus kože, smanjenje bora i dehidracijskih linija, a koža će dobiti revitaliziran, jedriji i mlađi izgled.

Za koju SU dobnu skupinu proizvodi Aprive?

Aprive proizvodi namijenjeni su odraslima. Proizvodi se primjenjuju ovisno o problemima i zahtjevima kože.

Primjerice, eksfolijanti se mogu koristiti u tinejdžerskim godinama kako bi se očistile pore, akne te odstranile mrtve stanice s površine kože.

Koristi od Aprive eksfolijanta, anti-age njegujućih krema te vitaminskih bustera najviše će imati zrela koža 30+, kojoj je potrebna revitalizacija, sjaj i jedrina. Rezultati su brzo vidljivi, a dugoročno, proizvodi djeluju u prevenciji stvaranja bora, kao i smanjenju postojećih.

Kada je najbolje početi s njegom?

Proces starenja ubrzava se nakon 25. godine. Proizvodnja kolagena i elastina usporava se, smanjuje se razina hidratacije i počinju se primjećivati znakovi starenja kao što su fine linije i bore, neujednačen ton i tekstura kože, pigmentacije itd.

Adekvatna njega pomaže u regeneraciji stanica, stimulaciji kolagena, uklanjanju pigmentacije te sprečavanju nastajanja znakova starenja. Kozmeceutička njega trebala bi biti sastavni dio režima njege kože i u smislu prevencije.

Mogu li se Aprive kremama koristiti muškarci?

Svim Aprive proizvodima mogu se koristiti žene i muškarci. Proizvodi su dovoljno jaki i za mušku kožu. Mirisi su neutralni, teksture su fine, svilenaste, nemasne i učinkovite pa će odgovarati i debljoj muškoj koži.

Koje kreme mogu upotrebljavati trudnice?

Kod trudnica je uvijek potreban oprez u korištenju nekih eteričnih ulja i proizvoda na bazi AHA i BHA kiselina. Međutim, ne postoji nikakva prepreka za primjenu proizvoda za njegu kao što su AgeLess krema ili Vitamin C serum ili prirodni gel za čišćenje lica ONE STEP.

Za koju su vrstu kože Aprive proizvodi?

Glow Up serum formuliran je za sve tipove kože, a višestruke koristi od korištenja imat će koža kojoj nedostaju sjaj i svježina, dehidrirana koža, koža narušene teksture, s hiperpigmentacijskim promjenama te s vidljivim znakovima starenja.

Djeluje na način da otklanja odumrle stanice kože tako što utječe na slabljenje njihovih veza. Odstranjuje rožnati sloj kože te potiče obnovu bazalnog sloja. Efekt je tog procesa je sjajna, blistava koža i ujednačen ten.

Aktivni sastojci djeluju na stimulaciju sinteze kolagena i hijaluronske kiseline, što osobito pogoduje suhoj i dehidriranoj koži. Glow Up poboljšava opskrbu kože vlagom, smanjuje vidljivost bora, učvršćuje kožu te usporava njezino starenje.

AgeLess namijenjena je svim tipovima kože, uključujući osjetljivu. AgeLess je obnavljajuća krema formulirana da zadovolji potrebe intenzivne anti-age njege. Pogodna je i za masnu kožu zbog svoje nekomedogenosti. Koža s vidljivim znakovima starenja, kojoj nedostaju vlažnost, čvrstoća, volumen i elastičnost imat će osobitu korist od primjene.

Glavne sastojke AgeLess kreme čini kombinacija peptida, hijaluronske kiseline i antioksidansa koji koži pružaju potpunu, intenzivnu anti-age njegu.

SOS SKIN koristi se za masni i mješoviti tip kože, sklon prištićima, aknama, miteserima, komedonima, te za kožu narušena tona i teksture. Također pomaže u odstranjivanju crvenih ožiljaka od posljedica akni.

VITAMIN C formuliran je za sve tipove kože kojoj nedostaje svježine, sjaja, s vidljivim znakovima starenja te hiperpigmentacijskim promjenama.

ONE STEP gel za čišćenje lica namijenjen je svim tipovima kože.

IMAM AKNE, KOJI mi PROIZVOD MOŽE POMOĆI?

Kada su akne u pitanju, sastojak broj jedan je BHA kiselina koju sadržava SOS Skin serum.

BHA, salicilna kiselina, klinički je ispitana i ima dokazano antibakterijsko i protuupalno djelovanje. BHA kiseline, topljive u mastima učinkovito će otopiti višak sebuma te djelovati ne samo na površini kože, nego i dubinski u pori. Osim što omogućava dubinsko čišćenje pora, pospješuje i normalizaciju izlučivanja sebuma. Sužava pore te smanjuje nastajanje prištića, mitesera, komedona i akni. Zbog svog djelovanja na sužavanje pora i smanjenje hiperpigmentacija, odličan je i anti-age sastojak.

Stoga ima odlično protuupalno djelovanje i prva je pomoć kod crvene, masne kože s aknama sklone upalama, iritacijama i nečistoćama te se preporučuje za čišćenje mitesera, prištića, akni, ožiljaka zaostalih od akni te kao tretman proširenih pora.

Korištenje seruma rezultirat će čišćim, ujednačenim, glađim tenom, manje vidljivim borama, nježnijom, sjajnijom i mekšom teksturom i elastičnijom kožom lica.

Koliko kreme treba dnevno nanositi (koja je mjesečna doza)?

Budući da se eksfolijanti (Glow up i SOS Skin) i Vitamin C nanose u dozi od 3 do 5 kapi na cijelo lice, a i AgeLess njegujuću kremu dovoljno je nanijeti u maloj količini, doza od 30 ml (u kojoj su proizvodi pakirani) traje oko dva i pol mjeseca.

Trebam li kupiti više proizvoda za učinak?

Ne, svaki će Aprive proizvod postići efekt za koji je namijenjen, bilo da se njime koristite u kombinaciji s drugim Aprive proizvodom ili svojom uobičajenom njegom. Međutim, Aprive proizvodi su super strukturirani, što znači da nadopunjuju jedan drugi, pa će vam tako kombinacija seruma (izbor ovisi o problematici kože) i njegujuće kreme dati cjelokupnu njegu lica koja vam je potrebna.

Jesu li svi proizvodi bez silikona i parabena?

Da, svi su proizvodi formulirani bez: silikona, parabena, sintetskih mirisa i boja, alkohola, mineralnih ulja, sulfata, ftalata, formaldehida, GMO, PEGs, TEA i DEA. Naši proizvodi ne sadržavaju sastojke životinjskog podrijetla.

Mogu li na sunce ako primjenjujem eksfolijante?

Eksfolijanti se slobodno mogu primjenjivati tijekom cijele godine. Ljeti, pri intenzivnijem izlaganju suncu, eksfolijant se nanosi uvečer, a dnevna rutina obvezno sadržava visoki zaštitni faktor 30+.

Vitamin C također možete nanositi pri izlaganju suncu, dapače pomoći će u antioksidativnoj i fotoprotektivnoj zaštiti kože.

Imaju li Aprive proizvodi zaštitni faktor?

Ne, proizvodi nemaju zaštitni faktor.

Gdje mogu kupiti Aprive proizvode?

Kupnju možete obaviti isključivo putem webshopa aprive-cosmetics.com, gdje ćete naći i informacije o proizvodima.

Kojim redosljedom upotrebljavamo Aprive proizvode?

Svaka njega počinje i završava s čišćenjem lica – Aprive, klasa Cleanser

Kao sljedeći korak primjenjujemo eksfolijante kako bismo regulirali funkciju kože te je pripremili za lakše i dublje prodiranje aktivnih sastojaka u njezi koja slijedi nakon eksfolijacije – Aprive klasa Eksfolijant.

Nakon eksfolijanta koži će uvijek odgovarati i dodatni booster u obliku vitamina – iz klase Boost

I posljednji je korak klasa Repair, njegujuće kreme, serumi…koji će potpuno nahraniti kožu ovisno o njezinim zahtjevima.

Zašto primjenjujemo eksfolijante?

Eksfolijant je tekući kemijski piling koji uklanja mrtve stanice s površine kože. Uklanjanjem mrtvih stanica ubrzavamo staničnu obnovu te otkrivamo lijepu, svježu, glađu kožu. Eksfolijant omogućava i bolju apsorpciju te dublju penetraciju proizvoda koji se koriste nakon, kao sastavni dio njege. Tako aktivni sastojci proizvoda prodiru dublje u kožu, što ih čini učinkovitijima.

Gotovo svi, i žene i muškarci mogu imati koristi od redovite, nježne eksfolijacije, osim ako imate osjetljivu kožu, a u tom je slučaju potrebna preporuka dermatologa. Masnoj koži pomoći će eksfolijant na bazi salicilne ili još bolje s kombinacijom salicilne i glikolne kiseline koji će dubinski očistiti pore te maknuti višak sebuma.

Suhoj će koži u sposobnosti da zadrži potrebnu vlagu pomoći eksfolijant na bazi glikolne i mliječne kiseline. Zreloj koži redoviti piling pomaže u ublažavanju bora i finih linija, poboljšava tonus kože jer eksfolijacijom potičemo i proizvodnju kolagena. Ukratko, eksfolijanti su neizostavan dio njege ako želimo sjajnu, jedriju, čišću i pomlađenu kožu.

kamo dostavljate Aprive proizvode?

Proizvodi se dostavljaju nacionalno, na području Republike Hrvatske.

Item added to cart.
0 items - 0,00