RETINOL KREMA ZA LICE – PRIJE I POSLIJE

retinol-za-lice-krema-aprive-kozmetika

Sve je veći hype oko retinola u posljednje vrijeme. Jedan od razloga je zasigurno jesen, a jesen je pravi trenutak za uvođenje retinola u svoju dnevnu rutinu njege kože lica.

Ne možemo izbjeći starenje kože, bore na licu, bore oko očiju, bore oko usana, bore na obrazima, bore na čelu, akne na licu i neujednačen ten. Sve nam to može stvarati frustracije.

Ipak, pravilnom primjenom i djelovanjem jednog snažnog sastojka možemo ubrzati proces obnove kože i stvaranja novih stanica.

Što je retinol?

Retinol je iznimno moćan sastojak koji potiče obnavljanje svih slojeva kože. Ponovno uspostavlja izgubljenu ravnotežu u stanicama kože. Njegova primjena i djelovanje u kozmetologiji i dermatologiji je potvrđena od strane stručnjaka.

Djelovanje retinola u kozmetici obuhvaća široki spektar učinaka:

  • Uklanja i zaglađuje bore
  • Korigira oštećenja na koži
  • Čisti pore
  • Uklanja akne i mitesere
  • Posvjetljuje tamne mrlje
  • Poboljšava elastičnost kože
  • Posvjetljuje hiperpigmentacijske mrlje
  • Pruža “plump efekt” na koži
  • Anti-age učinak

Regeneracijski učinci retinola za kožu lica razlog su njegove popularnosti među skincare entuzijastima.

Retinol kao jedan od oblika retinoida ima djelovanje kao vitamin A. Drugim riječima, svi oblici retinoida djeluju kao vitamin A na koži.

Oblici i vrste retinoida

U našoj se koži nalaze enzimi koji mogu sve vrste retinoida pretvoriti u retinsku kiselinu (tretinoin).

A upravo je retinska kiselina odgovorna za “komunikaciju” sa stanicama kože. Ona je “delegira” zadatke i upravlja promjenama, kao što su “regeneracija kože”.

O vrsti retinoida koji se primjenjuje na koži ovisi koliko će trebati enzimima da ih pretvore u aktivnu tvar.

Tretinoin ili retinska kiselina ako se primjeni na koži neće zahtijevati “pretvorbu”. U kozmetičkim proizvodima se nalazi u koncentraciji do 0,1%.

Retinaldehid ili retinal se nakon primjene u jednom koraku pretvara u retinsku kiselinu. Njegova maksimalna koncentracija u kozmetici je 0,3%.

Esteri retinala (retinil) zahtijevaju čak 3 koraka, pretvaraju se u retinol, pa u retinal i na kraju u retinsku kiselinu. Maksimalna koncentracija u kozmetici je 0,3%.

Retinol se pretvara u retinsku kiselinu u 2 koraka. Maksimalna koncentracija retinola u kozmetičkim proizvodima je 1%.

U trenutku primjene retinola na koži, njegove molekule prodiru do srednjeg sloja kože (dermis) gdje potiče proizvodnju elastina i kolagena.

Tijekom vremena, kolagen i elastin mogu “sakriti” ožiljke i “ukloniti” akne.  S druge strane, retinol na vanjskom sloju kože (epiderma) uklanja nečistoće, masnoću i čisti pore.

Čisti retinol dostupan je u slobodnoj prodaji i bez recepta, a jači retinoidi su dostupni isključivo na recept.

Postotak retinola

Ukupni postotak retinola koji vam je potreban ovisi o vašem tipu kože. Početnicima uvijek preporučujemo manje koncentracije retinola.

INCEPTION 0,3% retinol

Inception 0,3% retinol je fluid koji učinkovito poboljšava izgled kože, dajući joj sjaj koji zrači svježinom. Sadržava 0,3% retinola kapsuliranog u lipidnim kapsulama, koje tijekom primjene pucaju i oslobađaju čisti retinol, održavajući svježinu aktivne tvari i štiteći ga od raspadanja.

SKILLED 0,5% retinol

Skilled 0,5% retinol je snažna, bogata formula za pomlađivanje kože. Sadržava visokih 0,5% retinola kapsuliranog u lipidnim kapsulama, u skladu s najnovijom NLC tehnologijom, kako bi se postigao najbolji rezultat.

MASTER 1% retinol

Master 1% retinol krema je iznimno potentna formula namijenjena isključivo koži koja je naviknuta na korištenje visokih doza retinola. Sadržava dvije vrste aktivnih retinoida od čega je 0,5 % aktivne tvari HPR (Hydroxypinacolone Retinoate) te 0,5 % retinola kapsuliranog u lipidnim kapsulama.

Najbolje kreme s retinolom – prije i poslije

Aprive retinol kreme su intenzivne i obnavljajuće anti-age kreme za kožu s vidljivim znakovima starenja.

Drugim riječima, za kožu kojoj nedostaju čvrstoća, volumen i elastičnost; za kožu sklonu nepravilnostima, poput akni i mitesera, proširenih pora i hiperpigmentacija.

retinol za lice

Svoje je iskustvo korisnica naših proizvoda opisala: “Uz pomoć Skilled 0.3% retinola i hidratantnog Aqua perfector fluida, moj ten nikad nije izgledao bolje.” Ovdje je Aqua perfector fluid krema korištena nakon retinola za dodatnu hidrataciju kože. 

Kako koristiti retinol?

Iako uvijek postoje iznimke, retinoidi su namijenjeni za sve tipove kože. Najvažnije je odabrati odgovarajuću koncentraciju odnosno postotak retinola u proizvodu.

Svoje retinol setove podijelili smo prema tome koliko često su korisnici do sada koristili retinoide.

Retinol kreme se primjenjuju uvečer na čistu i suhu kožu. Preporučujemo da započnete s nanošenjem 2x tjedno i da postupno povećavate učestalost primjene.

Retinol za početnike

Inception retinol set 0.3% je dizajniran za početnike, maksimizira rezultate smanjujući mogućnost iritacije. Ova nježna, ali učinkovita formula sadrži 0,3% mikroinkapsuliranog retinola, derivata vitamina A, poznatog po svojim izvanrednim svojstvima regeneracije kože.

Retinol za iskusne

Skilled retinol set 0.5% je prilagođen iskusnim korisnicima. Ova formula sadrži 0,5% mikrokapsuliranog retinola. Pažljivo je dizajniran za maksimiziranje rezultata uz smanjenje rizika od iritacije, što ga čini idealnim izborom za korisnike koji su već stvorili retinolske receptore.

Retinol za eksperte

Master retinol set 1% je namijenjen ekspertima u korištenju retinola. Osmišljen je kao intenzivan, snažan i sveobuhvatan tretman za pomlađivanje. Sadrži dvije vrste aktivnih retinoida u kombiniranoj 1-postotnoj koncentraciji.

Zašto je Aprive retinol serum drugačiji?

Kapsule u kojima se nalazi retinol pucaju tijekom dodira s kožom i tek tada otpuštaju aktivnu tvar.

Retinol u trudnoći

Ako ste trudni ili planirate trudnoću ne preporučujemo upotrebu kozmetičkih proizvoda koji u sebi sadržavaju retinoide. Svakako zatražite savjet od svog obiteljskog liječnika kako bi spriječili i izbjegli moguće nuspojave.

retinol iskustva

Nuspojave

Preporučujemo ne koristiti Aprive retinol serum u isto vrijeme s proizvodima koji sadrže AHA i BHA dok ne ispitate kako koža djeluje na retinol.

Osim toga, ne preporučujemo koristiti AHA i BHA u istoj večeri. Uz retinol serum skincare rutinu bilo bi poželjno uključiti i SPF tijekom dana.

Uočite li pojavu određenih znakova osjetljivosti na koži, smanjite učestalost korištenja.

Prije nanošenja proizvoda na lice preporučujemo da primijenite proizvod npr. na kožu nadlaktice i pratite reakciju kože.

Na kraju, osjetljivost kože prilikom korištenja retinoida razlog je zbog kojeg je potrebna primjena SPF krema tijekom dana. Dok se primjena retinola na kožu preporučuje navečer.

Tu smo za sva vaša dodatna pitanja. Javite nam svoje dojmove nakon korištenja proizvoda.

Item added to cart.
0 items - 0,00