HIJALURONSKA KISELINA – ZAŠTO JE VAŽNA?

Hijaluronska kiselina ili hijaluron sve je traženiji kao glavno sredstvo u anti-ange njezi kože. Prije nego krenete estetskom kirurgu, isprobajte njegu kozmeceutičkim proizvodima s hijaluronom.

Koža je najveći organ ljudskog tijela koji se sastoji od tri osnovna sloja:

epidermis

dermis

subkutis

Većina kozmetičkih proizvoda djeluje samo na epidermis, gornji sloj kože te ne može dubinski djelovati na strukturne procese starenja koji se odvijaju u dermisu.

Kolagen i elastin, koje proizvode fibroblasti (stanice u dermisu) glavni su strukturni elementi koji čine dublji sloj kože dermis. Oni koži daju mladost kroz čvrstoću i elasticitet. Kako s godinama dolazi do razgradnje tj. fragmentacije kolagena, gube se njegova svojstva.

Stoga, glavna zadaća u procesu usporavanja starenja jest stimulacija fibroblasta koje je potrebno potaknuti na stvaranje kolagena. Također za razvoj kolagena, uz stimulaciju fibroblasta potrebno je napraviti i podlogu u kojoj će se razvijati kolagena vlakna. Upravo, u ispunjavanju prostora oko kolagena ključnu ulogu ima hijaluronska kiselina.

Kako djeluje hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina osim što čuva i održava hidrataciju tkiva, jer može zadržati 1000 puta veći volumen vode od svoje veličine, popunjava izvanstanični prostor, čime koža dobiva na punoći. Glavnim mehanizmima starenja kože smatramo razgradnju hijaluronske kiseline, a razgrađuje ju enzim hijaluronidaza kojeg imamo u koži, te slobodni kisikovi radikali koji nastaju uslijed oštećenja kože izazvane vanjskim čimbenicima (zovemo još i oksidativni stres).

Prilikom primjene hijaluronske kiseline, potrebno je također obratiti pozornost i na molekularnu razinu hijaluronske kiseline sadržanu u proizvodu.

Naime, postoji visokomolekularna hijaluronska kiselina koja može prodrijeti u epidermis (površinski sloj kože) i tako utjecati na površinski sloj kože i učiniti ju otpornom na vanjske negativne čimbenike. Niskomolekularna hijaluronska kiselina, zbog svojih manjih molekula, ima sposobnost prodrijeti dublje u kožu i na taj način imati snažniji anti-age efekt. Najbolji efekt na punoću i jedrinu kože ima korištenje kombinacije visokomolekularne i niskomolekularne hijaluronske kiseline.

Osim o molekularnoj veličini hijaluronske kiseline, djelovanje proizvoda ovisi i o drugim aktivnim sastojcima s kojima se hijaluronska kiselina kombinira u proizvodu.

Naša AgeLess krema osim peptida sadrži i hijaluronsku kiselinu različitih molekularnih razina, dok Vitamin C serum kombinira 12% vitamina C (dvije vrste – Askorbil glukozid i Natrij askorbil fosfat), vitamin E, hijaluronsku kiselinu te 0,5 postotnu feruličnu kiseline, čime uspješno obnavlja, vlaži i pomlađuje kožu.

Kozmeceutički proizvodi fokusirani su na brz rezultat, a svi naši proizvodi lišeni su silikona, parabena, sintetskih mirisa, boja, denaturiranog alkohola, mineralnih ulja, sulfata, ftalata, formaldehida, GMO, PEGs, TEA i DEA, sastojaka životinjskog porijekla te nisu testirani na životinjama.

Koji APRIVE proizvodi sadrže hijaluronsku kiselinu?

  • TaO
    TaO
    32,00  (uključen PDV)
Item added to cart.
0 items - 0,00