ZAŠTO SU AHA I BHA KISELINE KORISNE SVAKOJ KOŽI?

zašto su AHA i BHA korisne svakom tipu kože

Mrtve stanice kože možete odstraniti pilingom na bazi AHA i BHA kiselina te time pomoći koži u njezinoj obnovi.

Piling pomaže koži da izgleda mlađe, njime se otklanjanju mrtve stanice kože i olakšava obnavljanje stanica, održava čistoća pora te potiče protok krvi i proizvodnja kolagena.

Kako bismo uklonili mrtve stanice s kože treba napraviti ili mehanički ili kemijski piling. Mehaničkim pilingom fizički grubo uklanjamo površinski sloj kože, a kemijskim pilingom uz pomoć AHA i BHA kiselina nježno djelujemo na kožu. One učinkovito tope „ljepilo“ koje mrtve stanice drži na okupu te ih tako uklanjaju s površine kože.

Alfa-hidroksi kiseline (AHA)beta-hidroksi kiseline (BHA) primjenjujemo, dakle, kako bismo otklonili nepravilnosti i izvršili učinkovitu eksfolijaciju tj. piling kože.

Time pomažemo koži u izvršavanju funkcije obnove koju je u mladosti sama izvršavala. S godinama se koža obnavlja sve sporije, te se taj proces znatno usporava, a mrtve stanice na površini kože uzrokuju probleme tena kao što su suhoća, dehidracijske linije, bore, proširene pore i neujednačen ten.

Izgled kože određen je njezinom sposobnošću samoobnove. Primjenjujući AHA i BHA eksfolijante uspješno ćemo odstraniti mrtve stanice s površine kože, otkriti sjajan, zaglađen i hidratiziran ten, umanjiti nepravilnosti te omogućiti lakše, brže i dublje prodiranje proizvoda koji se nanose u sklopu daljnje njege kože.

Djelovanje AHA i BHA kiselina često prate osjećaji peckanja, prolaznog crvenila i topline na koži. Riječ je o normalnim i očekivanim reakcijama, koje slabe pri daljnjoj uporabi.

Alfa-hidroksi kiseline (AHA) predstavljaju kiseline dobivene iz prirodnih tvari, poput šećerne trske, mlijeka, badema, jabuka ili grožđa. Manje su molekularne mase koja im omogućuje brzo prodiranje u dublje slojeve kože. Molekule su hidrofilne, što znači da se tope isključivo u vodi te nemaju mogućnost prodiranja kroz sebum kože.

Učinkovito otklanjaju odumrle stanice s kože, potiču fibroblaste na proizvodnju kolagena, potiču nastajanje hijaluronske kiseline te imaju hidratantno djelovanje.

AHA je pogodna za njegu svih tipova kože, osobito normalne i suhe. Djeluje na površini kože i daje izvrsne, vidljive rezultate u tretmanu pomlađivanja, smanjenju reljefnih nepravilnosti i hiperpigmentacija.

Beta-hidroksi kiseline (BHA) imaju veću molekularnu masu od AHA i topive su isključivo u ulju. Najbolji su izbor za masnu i mješovitu kožu, sklonu aknama i komedonima jer BHA prodire duboko u pore i čisti višak sebuma.

BHA otvara i čisti začepljene lojnice i omogućava dubinsko pročišćavanje kože. Imaju dokazano antibakterijsko i protuupalno djelovanje, te djeluje na smanjenje nastajanja mitesera, komedona, prištića i akni.

GLOW UP fluidni gel serum kao glavni sastojak sadržava AHA – alfa-hidroksi kiseline od kojih 4% glikolne kiseline i 1% mandelične kiseline, zatim 1% PHA glukonolaktona, 0,2% BHA – salicilne kiseline. Sadržava i ceramide, zob, sladić, gota kolu te ekstrakt zelenog čaja.

Odličan je za sve tipove kože, posebno one kojoj nedostaje sjaj i svježina, za dehidriranu kožu, kožu narušene teksture, s hiperpigmentacijskim promjenama te kožu s vidljivim znakovima starenja.

Djeluje tako da otklanja odumrle stanice kože utječući na slabljenje njihovih veza te priprema kožu za bolju apsorpciju aktivnih sastojaka. Efekt tog procesa je sjajna, blistava koža i ujednačen ten.

Pospješuje zaglađivanje reljefa kože (ožiljci kao posljedica akni) te smanjenje znakova hiperpigmentacije. Kod masne i nečiste kože pospješuje čišćenje unutar pore i normalizaciju izlučivanja sebuma. Aktivni sastojci djeluju na stimulaciju sinteze kolagena i hijaluronske kiseline što osobito pogoduje suhoj i dehidriranoj koži. Poboljšava opskrbu kože vlagom, smanjuje vidljivost bora, učvršćuje kožu te usporavaju njezino starenje.

GLOW UP je formuliran u optimalnom pH 3,8 okruženju, kako bi djelovao i dao najbolji rezultat.

SOS SKIN gel serum kao glavni sastojak koristi 2% BHA – beta – hidroksilnu kiselinu.

Koristi od primjene BHA imat će svi tipovi kože, no BHA je ipak najbolji saveznik mješovitoj i masnoj koži sklonoj upalama, iritacijama i nečistoćama jer omogućava dubinsko čišćenje pora i normalizaciju izlučivanja sebuma.Sužava pore te smanjuje mogućnost nastajanja prištića, mitesera, komedona i akni. Pomaže pri smanjenju vidljivosti ožiljaka zaostalih od akni.

SOS SKIN formuliran je u optimalnoj pH 3,6 vrijednosti. Naime, kako bi BHA dala najbolje rezultate, mora imati odgovarajuću pH vrijednost u rasponu između 3 i 4. Izvan tog raspona serum neće djelovati i rezultati će izostati.

Item added to cart.
0 items - 0,00