ZAŠTO SU AHA I BHA KISELINE KORISNE SVAKOJ KOŽI?

AHA i BHA kiseline

Mrtve stanice kože možete odstraniti pilingom na bazi AHA i BHA kiselina te time pomoći koži u njezinoj obnovi.

Piling pomaže koži izgledati mlađe, njime se otklanjanju mrtve stanice kože i olakšava obnavljanje novih stanica, održava pore čistima, te potiče protok krvi i proizvodnja kolagena.

Kako bi uklonili mrtve stanice s kože potrebno je učiniti ili mehanički ili kemijski piling. Mehaničkim pilingom fizički grubo otklanjamo površinu kože, dok kemijskim pilingom pomoću AHA i BHA kiselina nježno djelujemo na kožu. One učinkovito tope „ljepilo“ koje mrtve stanice drži na okupu te ih tako uklanjaju s površine kože.

Alfa-hidroksi-kiselina (AHA)Beta-hidroksi-kiselina (BHA) koristimo, dakle, kako bismo otklonili nepravilnosti i izvršili učinkovitu eksfolijaciju tj. piling kože.

Time pomažemo koži u izvršavanju funkcije obnove koju je u mladosti koža sama izvršavala. S godinama koža se obnavlja sve sporije, te se taj proces obnove znatno usporava, a mrtve stanice na površini kože uzrokuju probleme tena kao što su suhoća, dehidracijske linije, bore, proširene pore, neujednačen ten.

Izgled kože određen je njenom sposobnošću samoobnove. Koristeći AHA i BHA eksfolijante uspješno ćemo odstraniti mrtve stanice s površine kože, otkriti sjajan, zaglađen i hidratiziran ten, umanjiti nepravilnosti te omogućiti lakše, brže i dublje prodiranje proizvoda koji se nanose u okviru daljnje njege kože.

Djelovanje AHA i BHA kiselina često prate osjećaji peckanja, prolaznog crvenila i topline na koži. Riječ je o normalnim i očekivanim reakcijama, koje s kontinuitetom uporabe slabe.

Alfa-hidroksi-kiselina (AHA) predstavlja kiseline dobivene iz prirodne tvari poput šećerne trske, mlijeka, badema, jabuka ili grožđa. Manje su molekulske mase koja im omogućuje brzo prodiranje u dublje slojeve kože. Molekule su hidrofilne što znači da se tope isključivo u vodi te nemaju mogućnost prodiranja kroz sebum kože.

Učinkovito otklanjaju odumrle stanice s kože, potiču fibroblaste na proizvodnju kolagena, potiču nastajanje hijaluronske kiseline te imaju hidratantno djelovanje.

AHA je pogodna za njegu svih tipova kože, osobito normalne i suhe. Djeluje na površini kože i daje izvrsne, vidljive rezultate u tretmanu pomlađivanja, smanjenju reljefnih nepravilnosti i hiperpigmentacija.

Beta-hidroksi-kiselina (BHA) imaju veću molekulsku masu od AHA i topive su isključivo u ulju. Najbolji su izbor za masnu i mješovitu kožu, sklonu aknama i komedonima jer BHA prodire duboko u pore i čisti višak sebuma.

BHA otvara i čisti začepljene lojnice i omogućava dubinsko pročišćavanje kože. BHA imaju dokazano antibakterijsko i protuupalno djelovanje, te djeluju na smanjenje nastajanja mitesera, komedona, prištića i akni.

GLOW UP fluidni gel serum kao glavni sastojak sadržava AHA – Alfa-hidroksi-kiselinuod koje 4% glikolne kiseline i 1% mandelične kiseline, zatim 1% PHA glukonolaktona, 0,2% BHA – salicilne kiseline. Sadržava i ceramide, zob, sladić, gota kolu te ekstrakt zelenog čaja.

Odličan je za sve tipove kože, posebno one kojoj nedostaje sjaj i svježina, za dehidriranu kožu, kožu narušene teksture, s hiperpigmetacijskim promjenama te kožu s vidljivim znakovima starenja.

Djeluje na način da otklanja odumrle stanice kože tako što utječe na slabljenje njihovih veza te priprema kožu za bolju apsorpciju aktivnih sastojaka. Efekt tog procesa je sjajna, blistava koža i ujednačen ten.

Pospješuje zaglađivanje reljefa kože (ožiljci kao posljedica akni) te smanjenje znakova hiperpigmentacije. Kod masne i nečiste kože pospješuje čišćenje unutar pore i normalizaciju izlučivanja sebuma. Aktivni sastojci djeluju na stimulaciju sinteze kolagena i hijaluronske kiseline što osobito pogoduje suhoj i dehidriranoj koži. Poboljšava opskrbu kože vlagom, smanjuje vidljivost bora, učvršćuje kožu te usporavaju njezino starenje.

GLOW UP formuliran je u optimalnom pH 3,8 okruženju, kako bi djelovao i polučio najbolji rezultat.

SOS SKIN gel serum, kao glavni sastojak, koristi 2% BHA – beta hidroksilnu kiselinu.

Koristi od primjene BHA imati će svi tipovi kože, pa ipak, BHA je najbolji saveznik mješovitoj i masnoj koži, sklonoj upalama, iritacijama i nečistoćama jer omogućava dubinsko čišćenje pora i normalizaciju izlučivanja sebuma.

Sužava pore te smanjuje nastajanje prištića, mitesera, komedona i akni. Pomaže pri smanjenju vidljivosti ožiljaka zaostalih od akni.

SOS SKIN formuliran je u optimalnoj pH 3,6 vrijednosti. Naime, kako bi BHA polučila najbolje rezultate, mora imati odgovarajuću pH vrijednost u rasponu između 3 i 4. Izvan tog raspona serum neće djelovati i rezultati će izostati.

Item added to cart.
0 items - 0,00 kn